dilluns, 19 de desembre del 2016

Envide i truque!





Que bon jugador de truc seria Mariano Rajoy! Gairebé tan bo com Miquel el pastisser que va ser el meu company de moltes partides durant molt anys. No li pillarien cap falta feta sense envit. Brutal la que va deixar caure damunt la taula de joc l’altre dia, aprofitant el sopar de Nadal del PP de Madrid: “Amics i amigues, moltes gràcies a tots. Fins d’aquí molt poc i ja preparant les pròximes eleccions”. Va posar en alerta a tots, a polítics i periodistes. Els ha deixat bocabadats i sense saber si va d’envit enganyós o va carregadet de cartes. Ell no fa res. Ell envida la falta, però són els altres els que s’han d’espavilar per interpretar el joc.

La vicepresidenta, Soraya  Sáez de Santamaria, com a part del govern i responsable d’una part de la gestió, ha fet el seu paper institucional i s’ha afanyat a apagar el foc com li pertoca. Ho vol interpretar com un “lapsus” del president. Ha descartat que el president estiga pensant en una nova convocatòria electoral i ha justificat les seues paraules dient que està cansat de tota una setmana amb una agenda plena i amb molts sopars nadalencs i que, a la nit, la ment no està “tan viva” com a les nou del matí. Segurament aniria “lleugeret” i animadet, com a protagonista  del sopar de l’Associació de Periodistes Parlamentaris, en rebre el premi al millor orador. Segons la vicepresidenta, no l’hauria traït el subconscient, com s’afanyarien a dir els psicoanalistes, sinó que el motor del “lapsus” hauria sigut el cansament.

En canvi, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, que ha de fer un paper més “canalla” s’ha apressat a dir que el seu partit ha d’estar “sempre preparat” per a les eleccions, i deixa la jugada  enverinada de Rajoy en mans del PSOE. Que hi haja eleccions no depén del PP, sinó de la voluntat de col·laboració de la resta de partits per aprovar els pressupostos i garantir l’estabilitat del govern. I deixa deures a la discutida i qüestionada gestora socialista: cal que reflexionen durant aquest Nadal sobre la situació política espanyola. Més pressió per a la debilitada gestora.


Gabriel Rufián ho aprofita per provocar una miqueta més i deixar el PSOE en el cul a l’aire. I diu que no hi haurà eleccions perquè el president del govern espanyol està “més fort” que fa un any ja que  té el suport de Ciutadans i el PSOE, “les dues marques blanques” del PP. I Assegura que aquesta legislatura serà llarga... Pablo Iglesias diu alguna cosa pareguda. Errejón estreny un poc més quan diu que no sap si és una manera de xantatge als que en comptes de socis semblen més bé ostatges. I, així, cadascú diu la seua, però al ritme que marca i vol Rajoy, perquè és qui controla la partida i qui té el botonet per activar la mare de totes les batalles: les eleccions.

Levante, 19 de desembre de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada