dimarts, 28 de març del 2017

Primàries a la Ribera



No sé què passarà en al resta de la pell de brau, però a casa meua, a la Ribera Baixa del Xúquer, els socialistes que conec, joves i vells, ho tenen molt clar: votaran Pedro Sánchez. Encara que estan bastant contents amb la gestió de Ximo Puig com a president de la Generalitat −un govern d’esquerres com cal, diuen−, també estan molt decebuts dels jocs de la Gestora, de l’ama carabassera i puntal del PP, fins al punt que, alguns, es plantegen trencar el carnet que tants anys porten en la cartera. 

Esperaran, però, diuen, a jugar la darrera carta: la de Pedro Sánchez. Ja n’hi ha uns quants de ben “històrics” que ja estan en les files de Podemos i de Compromís i que, si pogueren, diuen, farien una plataforma per donar suport a Susana Díaz. Com que són gats vells en les organitzacions d’esquerres, ho argumenten de manera partidista sense cap tipus de complexos. I em diuen que els interessa que guanye Susana Díaz. “Quant més de dretes i més espanyolistes siguen, millor per al nostre creixement que ens portarà a ser la força hegemònica.” “Els socialistes ja comencen a no ser ningú a Europa. No tardaran a no ser res ací. La socialdemocràcia ho té molt malament, si no canvia de plantejaments i de pràctica política.” Així que deixaran sols els militants socialistes de base que són els únics que poden fer, i fan, el discurs que segurament farà Pedro Sánchez: “si voleu la tranquil·litat del PP i dels poders econòmics i financers, però voleu la desgràcia de bona part de la militància socialista, voteu Susana Díaz, que s’identifica amb la pitjor tradició d’un socialisme sense ideologia, escorat a la dreta i amb un discurs tan espanyolista que s’assembla molt al de la Falange Espanyola i de la Jons, amb el de les FAES, i que seria molt fàcil d’intercanviar amb el del PP i el de Ciutadans.” Els meus amics d’ “esquerres”, de manera paradoxal i contradictòria,  volen que guanye Susana Díaz. 


Manant en el PSOE una dirigent com Susana Díaz, ho tenen molt més fàcil per al seu creixement, diuen, afegint un toc de país: “Es tracta d’una socialista que s’indigna perquè Trump retira l’espanyol de la web de la  Casa Blanca −no sé si l’han tornada a posar−: “un despreci a la comunitat hispana i un atac intolerable a la segona llengua dels EEUU”. Però no s’adona que, a la seua Espanya, que vol tant, resulta que la segona llengua, la nostra, no ha estat mai retirada de cap pàgina web del Congrés, per l’únic motiu que mai no ha estat, per obra, gràcia i voluntat del seu partit i el de la dreta carpetovetònica que deixa manar.” En definitiva, l’esquerra de la Ribera Baixa està en contra de Susana Díaz, però hi ha qui li donaria suport, només per guanyar-li el poc espai que li queda al PSOE.

Levante, 27 de març de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada