dilluns, 8 de setembre del 2014

Sí que fa calor




Amb la calor que fa, la Consellera, María José Català Verdet, sembla que té ganes de jugar en aquest inici de curs que passarà a la història. O potser que està més verda que una ceba, com diu el seu segon cognom. No ens podem fiar, però, dels cognoms, perquè si hem de fer cas del primer... El cert és que ha volgut protagonitzar un principi de curs irrepetible.  Potser l’explicació és que ens vol fer creure que un burro vola: que es viu millor en els barracons (amb l’aire fresquet de les màquines), perquè en les escoles i instituts com Déu mana no en tenen. Un momentet! No en tenen les escoles i instituts públics. Pregunteu què passa en les privades i concertades. “Circumstàncies excepcionals”, diu de la calor. Ni que fóra extraterrestre i no coneguera l’oratge del nostre país.  Excepcional és voler fer-se la foto en ser la primera en començar el curs escolar i excepcional és també enviar la policia i un mediador (que no tenia ni idea del reglament escolar)  per desallotjar uns pares d’una escola, com si foren terroristes. Quin ridícul!


I és que la Consellera ens vol  humiliats i ben suats. Vol fer-se la foto amb la policia intervenint en la supressió d’una aula en valencià, la del Col·legi Públic Ciutat de Cremona d’Alaquàs, amb 21 alumnes. I, al mateix temps, mantenint-ne una altra, en castellà, amb un sol alumne en el Col·legi Públic Pare Català. Poca broma! En els temps que corren es gasta 30.000 Euros en un sol alumne, segons fonts sindicals. Teniu cap dubte del joc de la Consellera? Ho justifica dient que ha de respectar una resolució judicial. I t’obliguen a recordar totes les resolucions judicials d’alts tribunals que avalen la unitat de la llengua i que la Conselleria no ha volgut complir. I no és que passe res amb els incompliments judicials. Tot el contrari, la Consellera segueix pressionant  L’Acadèmia Valenciana de la Llengua perquè canvie la definició de “valencià” i insinua que, si no ho fan, els pot deixar sense pressupost. Unes accions que no s’atreveix a fer, de la mateixa manera, contra la Real Academia de la Lengua Española que té una definició molt semblant a la de l’AVL. Us la recorde: “Valenciano: variedad del catalán, que se usa en gran parte del antiguo reino de Valencia y se siente allí comúnmente como lengua propia”. I per què no és tan contundent amb la RAE? La resposta és evident:  perquè no vol que la RAE, a la qual respecta, faça el ridícul. Però deixem les ximpleries de sempre i que vinguen prompte les eleccions, si us plau.

Levante, 8 de setembre de 2014

1 comentari:

  1. És curiós, però quan manava Zapatero ningú notava la calor. Què coses eh?
    Va home va: el que passa és que busquen qualsevol cosa que servisca d'excussa llançadissa per a llevar el PP del poder. Com es pot ser tan antidemócrata com per a no acceptar el resultat de les urnes. L'altre dia em deia una ignorant: "tots estan en contra de la llei Wert" Tots? Home, la majoria absoluta dels espanyols, almenys, no. No serà que alguns només consideren 'tots' als 'seus'. L'esquerra nacional està encara ideològicament subdesenvolupada.

    ResponElimina