dilluns, 13 d’octubre del 2014

Intel·ligent, Morera




Com que trobe que deu ser un acte molt fort per a la meua sensibilitat, no he volgut anar mai, el Nou d’octubre, a la processó cívica. Sempre l’he vista des de la barrera, a través d’un canal de televisió que, si no l’hagueren apagat, haguera fet enguany 25 anys. I m’he perdut els aplaudiments i l’himne d’Espanya que acompanyaren la baixada de la Reial senyera. M’haguera agradat imaginar-me la il·lusió en què la portava el regidor socialista Salvador Brosseta. Ja sabeu: un gran honor i 18 quilos de pes durant una desfilada fins a la porta dels ferros de la catedral on el nou cardenal, Antonio Cañizares, l’esperava per debutar en la festa. Pel camí, les autoritats van poder gaudir del paisatge. Hi havia de tot, però també: creus celtes, banderes franquistes, esvàstiques, una disfressa de soldat nazi...
Encara que sóc un viciós dels discursos, no vaig poder sentir tampoc el parlament que havia fet el president abans de la processó  que, com tocava en un dia tan assenyalat, reivindicava la unitat d’Espanya i la Monarquia. Un discurs al qual ningú no va fer cas, perquè tots estaven més interessats en una enquesta que portava un parell de pronòstics que tenien entusiasmada a l’oposició. El primer que el PP s’afona en perdre 23 escons i, el segon, que UPiD es queda sense representació, perquè no arriba al cinc per cent. Un infiltrat em contà que l’alcaldessa se’n va eixir corrent i enfadada per la falta de coordinació entre la Generalitat i l’Ajuntament. Es feia tard i no arribava a l’hora que tocava al consistori. Es va perdre l’himne que tant li agrada cantar i en compte de “per a ofrenar” deia: “No arribem, no arribem”, mentre fugia del saló de les Corts per a dirigir-se a l’Ajuntament. El que no sap assegurar-me el meu amic és si deia “no arribem”, perquè feia tard a l’ajuntament o perquè no li eixien els números en l’enquesta.

Com que els d’UPiD no tenen ara representació en les nostres Corts, el meu infiltrat no va saber dir-me què pensen de l’enquesta. Potser ho sap Enric Morera que va entrar a la catedral i va seguir l’acte molt a prop de Toni Cantó, diputat a les corts de l’Altiplà. L’actor li diria alguna cosa? No ho sabem. Per cert, molt intel·ligent Morera en la jugada de la setmana passada: la proposta a Podemos d’anar junts a les autonòmiques. Molt intel·ligent des del punt de vista extern, però també intern. Ja en tenim un que pren alguna iniciativa, que lidera alguna cosa, no? Només una pregunta: per què no es fa també un cafenet amb els d’EU?
Levante, 13 d'ctubre de 2014


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada